Papagal de meserie economist

Americanii spun ca daca inveti un papagal despre ce inseamna conceptele de cerere si oferta obtii cu siguranta un economist. In trei ani de facultate am inteles ca oricat de mult incearca, unii nu reusesc in plan economic. De ce? Pentru ca economia nu e o poezie de Eminescu ii inveti versurile si le iei ca atare. In economie schimbarile se produc cu o frecventa ametitoare. Exista posibiltatea sa crezi ca stii si sa crezi ca aplicand un anume model economic ale carui baze au fos puse de nu stiu cine, candva cand nu existau crize intr-o perioada cand aurul inca reprezenta un pic mai mult decat o chestie la gatul unui ceafalat, te poate ajuta sa iesi din criza.

Poti crede chiar ca pentru a fi economist trebuie sa inveti linistit cele 30 de carti propuse pe parcursul anilor de facultate cand de fapt de ajuns ar fi cel mult cele din anul intai. Atunci asimilezi bazele economiei, inveti ca falimentul nu e decat o cale de a o lua de la capat, ca zi de zi nu faci nimic altceva decat sa risti, ca profitul nu e nici mai mult nici mai putin decat o diferenta intre doi indicatori dintre care primul nu este intotdeauna cel mai mare asa ca impozitat te face sa pierzi mai mult.

Ieri dimineata m-am trezit am mers linistit sa sustin lucrarea de licenta si stiam ca orice se va intampla dincolo de usa impunatoare a salii de examinare rezultatul va fi acelasi, din papagalul de ieri am devenit economistul de azi. Nu orice fel de economist, executant, specializat intr-o chestie lunga si complicata care pare se ca e posibil sa ma ajute candva de acum incolo. Acum nu urmeaza decat un examen pentru master, cateva grile care se presupune ca vor ingloba o serie de cunostinte de baza deja asimilate.

PUNCT SI DE LA CAPAT

Reclame

Un gând despre „Papagal de meserie economist

  1. Evelina Rustem spune:

    stii ca iti tin pumnii in continuare! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s