Plural in stare critica

Citeam mai devreme pe la copila blonda despre cum astia-s banii, poftiti la tocat. In aceeasi ordine de idei am observat cum din ce in ce mai egoisti suntem toti. Cum usor, usor formele de plural alea pronumelor dispar din vocabularul uzual al nostru si sunt inlocuite de forme egoiste de exprimare care creeaza adevarate gauri negre in societate.  Nu stiu despre voi dar eu am observat in ultima vreme cum „eu am realizat nu stiu ce proiect; eu am fost cel care a reusit sa inteleaga problemele ei si eu le-am rezolvat, eu sunt cel care poate dirija o echipa si tot eu sunt cel care ii da cuvantul ei; ea care se poate descurca pe cont propriu; ea care nu stie a spune cu voce tare ca o dor vorbele lui; ea care inghite in sec si isi face planuri pentru un el care inghite doar sec si isi cauta consolarea in paturi nu in suflet. In fine vreau sa spun ca pluralul asta nu prea mai e folosit. N-am mai auzit oameni care sa vorbeasca despre ei ca fiind „noi”, nu eu si tu.

Mi-as dori ca noi sa putem castiga indeajuns pentru ei, la fel mi-as dori ca noi  sa putem avea raspunsurile la toate intrebarile lor, mi-as dori ca noi sa avem indeajuns timp sa nu-i facem pe ei sa se simta singuri, mi-as dori ca noi sa nu mai tinem cont atat de ce spune lumea, mi-as dori sa nu fim catalogati (ca unul pe spinarea celuilalt) ci ca noi pentru ceilalti, mi-as dori ca maine dimineata sa iasa din vocabularele familiilor eu, tu, ai mei, ai tai si sa fie inlocuite cu ai nostri si mai important NOI. Mi-as dori ca noi sa putem zambi, noi sa putem reusi, noi sa trecem peste greutati si tot noi in fiecare dimineata sa le oferim siguranta. Pentru ca noi suntem p-aici sa asiguram existenta lor si intr-un fel continuitatea. Nu-mi aduc aminte vreun caz in istorie in care doar el sa fi reusit.

De fapt este: Henric VIII este un el care a scapat de ele de teama sa nu-l detroneze. Acum se odihneste bine calcat in picioare de toti ceilalti. Lumea il va tine minte pentru cruzime si isi aduce aminte de el de fiecare data cand este spalata podeaua de deasupra-i.

Oare pe noi cum ne va percepe lumea daca luati separat ne vede ca pe niste oameni buni?

Reclame

Un gând despre „Plural in stare critica

  1. laura spune:

    Bine grait!..din pacate si adevarat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s